Kjøttfri mandag: Bollefocaccia med vaniljekrem og blåbær

Fotocredit: Veganeren.com

Da er det tid for en Kjøttfri mandag oppskrift igjen, og denne gangen kjører vi i gang med bakeoppskrift for det har vi ikke hatt noe særlig av enda. Denne mandagen er det bloggen Veganeren.com som gir oss denne herlige oppskriften på Bollefocaccia med vaniljekrem og blåbær. Absolutt noe vi skal prøve i løpet av uka.

9. august 2015

Oppskrift og introduksjon fra Veganeren.com:

Denne går sin seiersgang på FB nå, og da måtte man jo selvsagt veganisere den og teste den ut selv. Og jeg sier det bare: jeg kommer nok ikke til å lage vanlige boller så mye fremover. Dette var enklere og bedre. Snadder, I tell you. Snadder!

Ingredienser til en langpanne (30×40 cm): 

  • 150 gram vegansk smør
  • 4,5 dl plantemelk, gjerne soyamelk med vaniljesmak
  • 1 pakke gjær, fersk eller tørr
  • 1,5 dl sukker
  • En god dæsj kardemomme, gjerne også kanel
  • Ca. 1,5 liter hvetemel, jeg slumper alltid på dette
  • 1 pakke frosne eller friske blåbær
  • 1-2 beger Alpro vaniljedessert

Fremgangsmåte:
Smelt smøret i melken og la det blir fingervarmt. Rør gjæren inn.
Bland inn sukker og kardemomme og ha i mel under elting (gjerne med maskin) til deigen er glatt og fin og ikke klissete.
La den heve i 40-60 minutter.
Sett stekeovnen på 225 grader og smør en stor langpanne med smeltet margarin.
Trykk deigen ut i langpannen. Trykk små groper med fingrene og dekk langpannen med et håndkle. Sett til etterheving i ca. en halvtime.
Trykk gropene ned igjen og hell over masse blåbær og klatter med vaniljedessert. Stek bollekaken midt i ovnen i 10-15 minutter, eller til den er gylden.
La den avkjøles litt før du skjærer ut firkanter og serverer, gjerne med Tofuline eller Oatly vaniljeis.