Kjøttfri Mandag: Marinert tofu med ovnsbakte grønnsaker og tzatziki

Fotocredit: www.mynths.com

Nå som metrologene har gitt oss enda en uke med fine sommerdager så må man vel nesten også velge litt sommermat. Denne litt sene mandagen er det marinert tofu med ovnsbakte grønnsaker og tzatziki som står på menyen.

7. september 2015

Den perfekte sommermiddagen! Saftig chilimarinert tofu, frisk og kremete tzatziki og krydrede ovnsbakte grønnsaker. En herlig kombinasjon! Tilbehøret kan selvfølgelig brukes i andre retter også. Tzatziki er blant annet kjempe godt til falafel eller veganske burgere/boller!

2 porsjoner (1 porsjon inneholder ca. 22 g protein)

MARINERT TOFU

  • 250 g naturell tofu*
  • 2-3 ss soyasaus
  • Chilipulver og paprikapulver
  • Stekeolje (raps- eller olivenolje)

*Noen velger å klemme vannet ut av tofuen med tørkepapir eller klut før steking. Ved å gjøre dette får tofuen en finere stekeskorpe, men etter min mening blir den litt tørr. Jeg pleier bare å klemme ut vannet lett med hendene før steking, da blir den mer saftig.

Fremgangsmåte

  1. Del tofuen i 4 deler. Ha soyasaus på en tallerken og legg tofubitene oppå. Ha deretter på ønsket mengde chilipulver og paprikapulver. Snu de rundt og ha litt krydder på andre siden også. Sørg for at marinaden er fordelt på hele overflaten til tofubitene. La de stå i marinaden i en halv time.
  2. Ha litt olje i en stekepanne og legg tofubitene i pannen. Hell over all marinaden. Stek tofuen på begge sider i ca. 5 minutter.

 

Foto: www.mynths.com
Foto: www.mynths.com

OVNSBAKTE GRØNNSAKER

  • Ca. 20 minipoteter
  • 1 søtpaprika
  • ½ liten rødløk
  • Frisk oregano
  • Pepper og salt
  • Stekeolje (raps- eller olivenolje)

Fremgangsmåte

  1. Skjær rødløken i båter og søtpaprika i skiver.
  2. Ha litt olje i en ildfast form og legg grønnsakene i formen. Rør litt rundt slik at grønnsakene får litt olje.
  3. Strø over frisk oregano, pepper og salt.
  4. Stek på 200 grader i ca. 45 minutter (dette kan variere litt fra ovn til ovn).

 

Foto: www.mynths.com
Foto: www.mynths.com

TZATZIKI

  • ½ pakke silken tofu (ca. 175 g)
  • 1 liten agurk (evt ½-1/3 stor agurk)
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss sitronsaft
  • Pepper

Fremgangsmåte

  1. Ha silken tofu, hvitløk, sitron saft og pepper i en blender eller kjør sausen jevn med en stavmikser. Den skal ha konsistens som rømme.
  2. Riv agurk på den groveste siden av rivjernet. Tørk agurken godt for vann, enten ved å bruke tørkepapir eller ved å bruke en sil og trykke ut vannet av agurken.
  3. Bland deretter agurken med sausen.

Denne og andre herlige oppskrifter finner du hos Mynths.com