Fotocredit: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com

Kjøttfri mandag – Quesadilla med ristet maissalsa

25. mai 2015

Foto ved Jane H. Johansen / veganmisjonen.com
Foto ved Jane H. Johansen / veganmisjonen.com

I dag ble det en liten forsinkelse på vår faste mandagspost; Kjøttfri mandag. Men fortvil ikke for den er her nå, og denne gangen er det enda en herlig rett du kan lage og imponere venner eller familie med. Igjen er det veganmisjonen.com som står for oppskriften, og det som lages i dag er Quesadilla med ristet maissalsa.

Oppskrift & innledning:

Det spesielle med denne er at maisen først tørrstekes til den nesten blir litt småbrent. Dette bringer nemlig fram ekstra gode smaker.

(6 porsjoner)

4 dl maiskorn (= ca. 300 g)

6 hvitløksfedd, hakket

1/4 rød chili, finhakket

6 små plommetomater / 4 store, grovhakket

litt salt

en skvis limesaft

en neve frisk koriander, finhakket

1. Hell av vannet fra maisen (om du bruker boksmais). Stek den i tørr panne på litt over medium varme i ca. 15 min, til den krymper og ser småbrent ut. Rør om iblant.

2. Tilsett hvitløk og chili og stek kjapt.

3. Ha i de hakkede tomatene, skru ned varmen og la det stå og kose seg noen minutter.

4. Smak til med salt og lime. Bland inn koriander til slutt.

ellers trenger du:

tortillalefser

revet veganost (feks cheezly mozarella)

yocamole (tilsatt 1/2 finhakket rødløk)

solsikkespirer, ev. grønn salat

Så er det klart for å lage quesadillas:

1. Fram med en tortillalefse! Strø litt revet ost på lefsa. Dekk med et lag maissalsa og enda litt mer ost. Legg en lefse på toppen og press lett sammen.

2. Stek quesadillaen i varm, tørr panne til den er gyllen på begge sider og osten smeltet.

3. Ha den ferdigstekte quesadillaen over på en fjøl og del i fire med en skarp kniv. Det var det!

Denne herlige retten og mange flere finner du på veganmisjonen.com