Fotocredit: Veganeren.com

Kjøttfri mandag: Kikertsalat

15. juni 2015

Ukene raser virkelig forbi om dagen og det er vanskelig å holde orden på ukedagene, men nå er det endelig Kjøttfri mandag igjen, selv om det ble litt sent denne gangen så er vi fortsatt i rute til middag for de fleste 🙂 Denne gangen er det veganeren.com som står for retten, og siden vi har fått varmere dager denne siste uken så velger vi å vise en lett rett nå som det er sommer og sol. Og hva er ikke bedre enn salat om sommeren så i dag viser vi dere hvordan dere lager en deilig Kikertsalat.

Innledning og oppskrift: Kikertsalat med valnøtter, druer og soltørkede tomater

Denne salaten er rågod! Smaker masse av hvitløk, og valnøttene får en fantastisk smak og konsistens når de ristes litt først. Server til grillmat, som egen rett med godt brød til eller til en hvilken som helst middag der det passer seg med en salat på siden.

IMG_8560
Bilde ved Veganeren.com

Ingredienser:

  • 2 bokser kikerter (Rema 1000 sine er billige og supergode!)
  • 4-5 store ss hakkede, soltørkede tomater i olje
  • Noen gode never valnøtter
  • 1 hakket løk
  • 3 raspede hvitløksfedd
  • En god neve blå druer, delt i to
  • Olivenolje, maldonsalt, nykvernet pepper

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader. Del valnøttene i grove biter og legg dem utover en papirkledd bakeplate. Stek valnøttene i ovnen i ca. 5 minutter, eller til de lukter litt sterkt og begynner å få litt farge. Pass på, de kan bli fort brent. Avkjøl.
Skyll kikertene godt og ha dem i en bolle. Ha i resten av ingrediensene og smak til med olje, salt og pepper. Jeg liker også å ha over noen gode ss olje fra glasset med soltørkede tomater. Det gir kjempegod smak, selv om oljekvaliteten sikkert ikke er den aller fineste.

Denne og mange flere oppskrifter kan du finne på Veganeren.com