Kjøttfri mandag: Basilikumpesto uten olje

Fotocredit: Veganeren.com

Valget er over og tilbake har vi kjøttfri mandag. Pesto er noe som er veldig populært blant mange og det er mange som lurer på hvordan man lager en god vegansk versjon, så derfor har vi i dag valgt å legge ut en oppskrift på dette fra veganeren.com. Denne herligheten er tilogmed uten olje slik at den er enda sunnere for de som passer fettinnholdet i maten.

21. september 2015

Ingredienser: 

  • 1 potte frisk basilikum
  • 3 fedd hvitløk, raspet
  • 2 ss næringsgjær
  • 10-12 hele mandler (gjerne med skall)
  • Salt, pepper
  • Vann til ønsket konsistens

Fremgangsmåte:
Ha alt unntatt vann, salt og pepper i food processor (blir litt kornete) eller en powerblender (blir silkemykt) og kjør til en mos. Ha i litt og litt vann til konsistensen er slik du vil ha den. Den blir litt tykkere når den avkjøles. Smak til med salt og pepper.

Bruk den på pizza, til pasta, på brødskiven, til alt du kan tenke deg å ha pesto på.

Denne og flere herlige oppskrifter finner du hos Veganeren.com

pizzapesto
Bilde av Veganeren.com