Oppskrift og introduksjon fra Veganeren.com:
Denne går sin seiersgang på FB nå, og da måtte man jo selvsagt veganisere den og teste den ut selv. Og jeg sier det bare: jeg kommer nok ikke til å lage vanlige boller så mye fremover. Dette var enklere og bedre. Snadder, I tell you. Snadder!
Ingredienser til en langpanne (30×40 cm):
- 150 gram vegansk smør
- 4,5 dl plantemelk, gjerne soyamelk med vaniljesmak
- 1 pakke gjær, fersk eller tørr
- 1,5 dl sukker
- En god dæsj kardemomme, gjerne også kanel
- Ca. 1,5 liter hvetemel, jeg slumper alltid på dette
- 1 pakke frosne eller friske blåbær
- 1-2 beger Alpro vaniljedessert
Fremgangsmåte:
Smelt smøret i melken og la det blir fingervarmt. Rør gjæren inn.
Bland inn sukker og kardemomme og ha i mel under elting (gjerne med maskin) til deigen er glatt og fin og ikke klissete.
La den heve i 40-60 minutter.
Sett stekeovnen på 225 grader og smør en stor langpanne med smeltet margarin.
Trykk deigen ut i langpannen. Trykk små groper med fingrene og dekk langpannen med et håndkle. Sett til etterheving i ca. en halvtime.
Trykk gropene ned igjen og hell over masse blåbær og klatter med vaniljedessert. Stek bollekaken midt i ovnen i 10-15 minutter, eller til den er gylden.
La den avkjøles litt før du skjærer ut firkanter og serverer, gjerne med Tofuline eller Oatly vaniljeis.