Bønneboller oppskrift
Du lager dem ganske enkelt av bønner og gresskarfrø. Smaker herlig med tomatsaus og pasta.
(ca 30 stk)
1 kartong/boks kidneybønner (= ca 3,5 dl kokte bønner)
1 dl gresskarfrø
1/2 dl vann
1 ss olje
1 dl sammalt grovt rugmel
1 ts sellerisalt
1 ts løkpulver
1/2 ts hvitløkspulver
1/2 ts salt, eller litt mindre, smak til
litt nykvernet sort pepper
1. Ha bønner, gresskarfrø, vann og olje i en bakebolle. Bland og mos med stavmikser til det er en smørje. Ev. bruk food processor. Noen biter av hele frø og bønner her og der går fint.
2. Tilsett resten av ingrediensene og elt det hele godt sammen med en sleiv. La hvile i 5-10 min. Elt deretter litt mer.
Du får en fin farse som det er lett å forme boller av.
3. Dekk bunnen av en stor stekepanne med olje. Ta ca en god teskje av farsen og form små, runde boller med hendene. Legg dem side ved side i panna. Fyr opp varmen og stek dem gylne på litt over medium varme. Kan hende du trenger mer olje underveis.
Denne oppskriften og mange flere kan du finne på veganmisjonen.com