Fotocredit: veganeren.com

Kjøttfri mandag – Grillspyd med marinerte grønnsaker

31. mai 2015

Foto ved veganeren.com
Foto ved veganeren.com

I dag er det mandag igjen og kjøttfri mandag står klar til å friste med nye herligheter. Men det er ikke bare mandag i dag for det er også 1. juni i dag, og med det håper vi også sommeren snart kommer inn døren med varm sol og herlige dager. Og i den anledning har vi i dag fikset en oppskrift på noen herlige grillspyd fra veganeren.com

Innledning & Oppskrift:

Kjempegode spyd, som både kan grilles i ovn eller på grill. Vi bruker ovnen mest, da det ikke akkurat er overflod av grillvær her. Grønnsakene kan selvsagt varieres etter ønske, tofu er nok også godt på spydene.

  • Kokte maiskolber
  • Squash
  • Portobellosopp (sjampinjong funker også)
  • Løk, gjerne rødløk
  • Paprika i flere farger
  • BBQ-glaze (jeg bruker allround, den er farlig god, bruker den til tofu også)
  • Grillpinner (jeg har i stål også men liker best de i tre siden de blir fortere kalde)

Fremgangsmåte: 
Legg grillpinnene i bløt i noen minutter, så de ikke blir svidd eller tar fyr i ovnen. Sett ovnen på 225 grader.
Skjær grønnsakene i store, gode biter. Tre dem på spydene og legg spydene på en papirkledd stekeplate. Pensle dem ordentlig godt med bbq-glaze, vær raus! De skal virkelig ha seg en god omgang med denne fantastiske sausen.
Stek spydene til grønnsakene er møre, sett gjerne på grillen de siste minuttene. Snu pinnen etter ca. halve steketiden og pensle gjerne litt mer. Jeg tror mine stekte i ca. 15-20 minutter.

På bildet har jeg servert dem med koriander-risotto, men den var ikke den helt store smaksopplevelsen, så jeg vil anbefale potetbåter, krydret ris eller en god salat til.

Denne og andre herlige oppskrifter finner du hos veganeren.com