Fotocredit: Marie Vogt ved Mynths.com

Kjøttfri mandag: Kremet brenneslesuppe med linser

Da er fellesferien i Norge snart ferdig og det er på tide å starte opp igjen med våre faste poster, som Kjøttfri mandag feks. Håper dere har hatt en flott ferie selv om været ikke har vært det beste i Norge, og for å fortsette sommerfølelsen litt har vi valgt å vise en oppskrift på en suppe fra en plante ikke så mange setter så stor pris på. Brenneslesuppe med linser er det som står på menyen i dag, og denne herlige suppeoppskriften kommer fra en ny blogger som har gitt oss tillatelse til å poste hennes oppskrifter, nemlig Marie fra Mynths.com. Dette er en blogg med masse herlige veganoppskrifter, og ved å følge Kjøttfri mandag posten vår vil du bli kjent med flere av oppskriftene hennes. Og ta for all del også en tur inn på siden hennes og prøv all den deilige maten hun klarer å komme opp med. Under finner du oppskriften og introduksjonen til retten fra Marie.

2. august 2015

Folk flest tenker ikke på brennesle som mat, men det smaker helt fantastisk i suppe!  Brennesle inneholder også litt proteiner, mye vitamin A, vitamin C, kalsium, jern og kalium. I suppen har jeg også tilsatt linser, som er svært næringsrikt, og kokosmelk for en mer kremet konsistens.

1 porsjon av denne suppen inneholder hele 18 g protein, 103 µg retinol (vitamin A), 163 µg folat, 88 mg vitamin C, 288 mg kalsium, 11,7 mg jern, 109 mg magnesium, 3,2 mg sink, 63 µg selen og 884 mg kalium, for å nevne noen. Denne suppen er med andre ord svært næringsrik og dekker dagsbehovet for både vitamin C og selen!

1 porsjon

 • 0,75 dl gule/grønne linser
 • 1,5 dl vann
 • ½ gul løk
 • 2 fedd hvitløk
 • 4 dl vann
 • 1 ts vegansk buljongpulver (jeg bruker ett fra Naturata)
 • 1 liter brennelse, bruk de minste bladene på brenneslene
 • ¼ dl kokosmelk
 • Stekeolje (raps- eller olivenolje)

img_7491img_7654

Fremgangsmåte

 1. Kok linser med vann på middels varme til vannet er borte. På pakken står det at de skal koke i 30 minutter, men det tar som oftest kortere tid.
 2. Hakk løk og press hvitløk gjennom en hvitløkspresse. Ha litt olje i en gryte og stek løk og hvitløk på middels varme til den er gyllen. Pass på at hvitløken ikke brenner seg!
 3. Tilsett brennesle og stek til den har «falt sammen».
 4. Tilsett vann, buljong, kokosmelk og linser og gi et oppkok.
 5. Ta gryten av planten. Bruk en stavmikser eller ha suppen i en blender og kjør til suppen er helt jevn uten klumper.
 6. Ha suppen over i gryten igjen og kok på middels varme i 5 minutter.
 7. Suppen serveres varm med litt kokosmelk på toppen. Håper det smaker!

Denne oppskriften og mange flere finner du hos Mynths.com, klikk deg inn for en kulinarisk opplevelse.

img_7572