Da er det på tide med en ny herlig oppskrift til vår ukentlige post; Kjøttfri mandag. Denne gangen bruker vi igjen en oppskrift fra Veganmisjonen.com.
Ukens herlige rett er en vegansk lasagne som passer veldig godt nå som solen har begynt å titte frem, og vi vil ha noe som smaker like godt for magen som solen smaker herlig for resten av kroppen.
Oppskrift:
I denne finner du masse supersunn spinat, proteinrike linser og vidunderlig gulrot. Og det beste er kanskje at den er kjempeenkel og rask å lage.
(6 porsjoner)
2 bokser hakkede tomater
2 kartonger ferdigkokte linser, skylt og avsilt (= ca 4,5 dl kokte linser)
2 ss vegansk buljongpulver
3 gulrøtter, skrelt og kuttet i tynne skiver på langs
ca 100 g frisk spinat, skylt godt
litt revet vegansk ost
lasagneplater
1 stor tomat, i tynne skiver
Slik går du frem:
1. Sett ovnen på 200 grader.
2. Ha tomater, linser og buljong i en kjele og kok i 5-10 min, mens du forbereder gulrot og spinat.
3. Så er det bare å starte å legge ingrediensene lagvis i en ildfast form (jeg brukte en form på 20×30 cm). Mine lag ble slik: Tynt lag ost, saus, plater, spinat, tynt lag ost, saus, plater, gulrot, spinat, saus, plater, saus, tomatskiver, ost. Tips: Fordel sausen godt ut på sidene, slik at lasagneplatene blir dekket.
4. Stek på 200 grader i 40 min.
Denne og flere oppskrifter kan du finne på veganmisjonen.com