Fotocredit: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com

Kjøttfri mandag – Lasagne med spinat, linser og gulrot

10. mai 2015

Foto ved Jane H. Johansen / veganmisjonen.com
Foto ved Jane H. Johansen / veganmisjonen.com

Da er det på tide med en ny herlig oppskrift til vår ukentlige post; Kjøttfri mandag. Denne gangen bruker vi igjen en oppskrift fra Veganmisjonen.com.

Ukens herlige rett er en vegansk lasagne som passer veldig godt nå som solen har begynt å titte frem, og vi vil ha noe som smaker like godt for magen som solen smaker herlig for resten av kroppen.

Oppskrift:

I denne finner du masse supersunn spinat, proteinrike linser og vidunderlig gulrot. Og det beste er kanskje at den er kjempeenkel og rask å lage.

(6 porsjoner)

2 bokser hakkede tomater

2 kartonger ferdigkokte linser, skylt og avsilt (= ca 4,5 dl kokte linser)

2 ss vegansk buljongpulver

3 gulrøtter, skrelt og kuttet i tynne skiver på langs

ca 100 g frisk spinat, skylt godt

litt revet vegansk ost

lasagneplater

1 stor tomat, i tynne skiver

Slik går du frem:

1. Sett ovnen på 200 grader.

2. Ha tomater, linser og buljong i en kjele og kok i 5-10 min, mens du forbereder gulrot og spinat.

3. Så er det bare å starte å legge ingrediensene lagvis i en ildfast form (jeg brukte en form på 20×30 cm). Mine lag ble slik: Tynt lag ost, saus, plater, spinat, tynt lag ost, saus, plater, gulrot, spinat, saus, plater, saus, tomatskiver, ost. Tips: Fordel sausen godt ut på sidene, slik at lasagneplatene blir dekket.

4. Stek på 200 grader i 40 min.

Denne og flere oppskrifter kan du finne på veganmisjonen.com