Introduksjon og oppskrift:
Har du linser i hus, kan det fort bli middag. PS: Bruk gjerne kun ett slag linser om du vil.
(3 porsjoner)
2 bokser hakkede tomater
4 dl vann
1 dl røde linser
1/2 dl puy-linser (ev. grønne/brune linser)
1 stor gulrot, i biter
2 tørkede shiitakesopp, hakket smått (kan sløyfes)
1 ss vegansk buljongpulver
2 ts soyasaus
1 ts lønnesirup (ev. sukker)
litt salt + pepper, smak til
1 boks minimais, i biter
1 dl frosne erter
1. Ha tomater, vann, linser, gulrot, sopp, buljong, soyasaus og lønnesirup i en stor kjele. Kok opp og la det koke under lokk til linsene er møre, 20-30 min.
2. Smak til med salt og pepper, kanskje trengs litt mer soyasaus også.
3. Tilsett minimais og erter, kok til alt er gjennomvarmt.
Denne og mange flere oppskrifter finner du hos veganmisjonen.com