Kjøttfri mandag: Mettende linsegryte

Nok en gang mandag og nok en gang tid for en herlig kjøttfri lekkerbisken. Siden solen har det hardt med å være framme alt for mye og det regner godt så trenger vi litt varmere mat, så denne gangen blir det en mettende linsegryte vi setter på bordet vårt. Oppkskriften kommer fra veganmisjonen.com

Introduksjon og oppskrift:

Foto ved Jane H. Johansen / veganmisjonen.com
Foto ved Jane H. Johansen / veganmisjonen.com

Har du linser i hus, kan det fort bli middag. PS: Bruk gjerne kun ett slag linser om du vil.

(3 porsjoner)

2 bokser hakkede tomater

4 dl vann

1 dl røde linser

1/2 dl puy-linser (ev. grønne/brune linser)

1 stor gulrot, i biter

2 tørkede shiitakesopp, hakket smått (kan sløyfes)

1 ss vegansk buljongpulver

2 ts soyasaus

1 ts lønnesirup (ev. sukker)

litt salt + pepper, smak til

1 boks minimais, i biter

1 dl frosne erter

1. Ha tomater, vann, linser, gulrot, sopp, buljong, soyasaus og lønnesirup i en stor kjele. Kok opp og la det koke under lokk til linsene er møre, 20-30 min.

2. Smak til med salt og pepper, kanskje trengs litt mer soyasaus også.

3. Tilsett minimais og erter, kok til alt er gjennomvarmt.

Denne og mange flere oppskrifter finner du hos veganmisjonen.com