Introduksjon og oppskrift:
Prøv denne variantekjøttfrie varianten av fredagstacoen. Hjemmelaget og full av smak.
(2 pers)
bønnestuing:
1 boks sorte, brune eller røde bønner (eller 1,5 dl tørre som du bløtlegger over natta og koker møre)
ca 1/2 dl vann
1 ss spisskummen
1 ss paprikapulver
1 ss løkpulver
1 ts hvitløkpulver
1/2 ts tørka koriander
1 krm salt
1/2 – 1 krm chilipulver, smak til (ev. pluss litt cayennepepper, om du vil ha det enda mer hot)
en liten skvis limesaft
forslag til tilbehør:
tacoskjell eller lefser, ev. hjemmelagde lefser
hjemmelaget tomatsalsa
salat, agurk, mais
avokado i biter + litt limesaft + 1 liten ts sukker (eller lag yocamole)
ev. litt revet veganost om du har
1. Ha bønnene i en kjele sammen med vannet. Smak til med krydderne.
2. Mos ca halvparten av bønnene med en sleiv og la stuingen småkoke noen minutter under ømrøring på lav varme. Pass på så det ikke brenner seg fast i bunn og tilsett ev. mer vann om det trengs.
3. Vask og kutt grønnsakene i passe store biter.
4. Fyll skjell/lefser med godsaker, og vips: En knallgod og fullstendig kjøttfri taco!
Denne og andre gode oppskrifter finner du på veganmisjonen.com