Fotocredit: Jane H. Johansen / veganmisjonen.com

Kjøttfri mandag: Taco med bønnestuing

8. juni 2015

Dagens herlige rett kommer fra Veganmisjonen.com og er noe så herlig som Taco, retten som passer alle dager, uansett vær så lenge man spiser inne om ikke annet. Mange tenker på taco som en kjøttrett, men det vil vi si er helt feil siden med taco kan man selv velge innholdet på en veldig enkel måte. Og man trenger da ikke kjøttdeig for å få en svært velsmakende taco med eller uten tacokrydder. Men nå er det veganmisjonen sin tur til å snakke og vise oss hvordan vi lager verdens beste taco.

Foto ved Jane H. Johansen / veganmisjonen.com

 

Introduksjon og oppskrift:

Prøv denne variantekjøttfrie varianten av fredagstacoen. Hjemmelaget og full av smak.

(2 pers)

bønnestuing:

1 boks sorte, brune eller røde bønner (eller 1,5 dl tørre som du bløtlegger over natta og koker møre)

ca 1/2 dl vann

1 ss spisskummen

1 ss paprikapulver

1 ss løkpulver

1 ts hvitløkpulver

1/2 ts tørka koriander

1 krm salt

1/2 – 1 krm chilipulver, smak til (ev. pluss litt cayennepepper, om du vil ha det enda mer hot)

en liten skvis limesaft

forslag til tilbehør:

tacoskjell eller lefser, ev. hjemmelagde lefser

hjemmelaget tomatsalsa

salat, agurk, mais

avokado i biter + litt limesaft + 1 liten ts sukker (eller lag yocamole)

ev. litt revet veganost om du har

1. Ha bønnene i en kjele sammen med vannet. Smak til med krydderne.

2. Mos ca halvparten av bønnene med en sleiv og la stuingen småkoke noen minutter under ømrøring på lav varme. Pass på så det ikke brenner seg fast i bunn og tilsett ev. mer vann om det trengs.

3. Vask og kutt grønnsakene i passe store biter.

4. Fyll skjell/lefser med godsaker, og vips: En knallgod og fullstendig kjøttfri taco!

Denne og andre gode oppskrifter finner du på veganmisjonen.com